Ο Απόλυτος Οδηγός για το Coaching στο Χώρο Εργασίας

ΑρχικήBlogΟ Απόλυτος Οδηγός για το Coaching στο Χώρο Εργασίας

Ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να είναι απογοητευτικό τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Τα τελευταία χρόνια, όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας έχουν δει την ανάγκη για υγιή εταιρική κουλτούρα. Όταν ικανοποιούνται οι ανάγκες όλων, η παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας μπορεί να εκτιναχθεί στα ύψη – καθώς και η γενική διάθεση. 

Γι’ αυτό το λόγο, το στρατηγικό coaching στο χώρο εργασίας είναι τόσο πολύτιμο. Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού coaching έχει επεκταθεί περισσότερο μετά τον απόηχο της πανδημίας COVID-19. Μετά από αυτή την παγκόσμια ταραχώδη περίοδο, οι εργαζόμενοι όλων των βιομηχανιών εκτιμούν την ικανοποίηση μέσω της επαγγελματικής σταδιοδρομίας περισσότερο από ποτέ.

Ως αποτέλεσμα, οι σοφότερες ομάδες management των επιχειρήσεων της εταιρείας το έχουν λάβει υπόψη. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η επένδυση σε εργαζόμενους ισοδυναμεί με επένδυση σε μακροπρόθεσμα περιθώρια κέρδους.

Εάν ελπίζετε να βελτιώσετε την κουλτούρα της εταιρείας σας στο χώρο εργασίας, σκεφτείτε τις υπηρεσίες business coaching. Αναλυτικά παρακάτω είναι ο πλήρης οδηγός σας για αυτού του είδος coaching και πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας.

Μην αγνοείτε πλέον τις ανάγκες της εταιρείας σας ή των εργαζομένων σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για την πραγματική αξία του coaching σε υγιή χώρο εργασίας. 

Τι είναι το Coaching στο χώρο εργασίας;

Αν έπαιζες οποιοδήποτε άθλημα, είχες προσωπική σχέση με έναν προπονητή (coach) ή γυμναστή. Οι προπονητές υπάρχουν και εκτός του αθλητικού κόσμου με πολλές μορφές. 

Έχετε συνεργαστεί με έναν coach κάποιας μορφής, αν είχατε ποτέ έναν μέντορα στην επαγγελματική ή την προσωπική σας ζωή. Άλλα συγκεκριμένα παραδείγματα coach θα ήταν οι coaches φυσικής κατάστασης, οι καθηγητές σε ένα πανεπιστήμιο ή ακόμα και ο διευθυντής ενός εστιατορίου. 

Το coaching δεν είναι μόνο ηγεσία. Ουσιαστικά, το coaching στο χώρο εργασίας πραγματοποιείται όταν οι εργαζόμενοι ή ακόμα και οι διευθυντές αποκτούν μια κατάλληλη προοπτική για να βελτιώσουν τις συνήθειες και τις πρακτικές τους. Ένας αξιόπιστος coach επιχειρήσεων ξέρει πώς να εντοπίζει προβλήματα στο χώρο εργασίας και να τα διορθώνει. 

Το coaching στο χώρο εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στις ατομικές ανάγκες. Όταν κάθε άτομο στο γραφείο αισθάνεται πιο ενδυναμωμένο και ισορροπημένο, είναι σε θέση να επικεντρωθεί στην ίδια τη δουλειά. 

Ενώ η ατομική επαγγελματική καθοδήγηση είναι απαραίτητη, η δουλειά ενός επιχειρηματικού coach είναι πολύπλευρη. Συνεργάζονται επίσης με την κατεύθυνση της εταιρείας στο να κάνουν προσιτά το όραμα και τους στόχους αυτής.

Για να συνεχίσετε να μαθαίνετε για αυτό το θέμα, μείνετε σε επαφή με το blog μας ή τη σελίδα μας στο Facebook ή στο Linkedin. Όσο περισσότερα μαθαίνετε για επιτυχημένες στρατηγικές coaching, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είστε σε όλη τη διάρκεια της καριέρας σας. 

Οι ανάγκες Business Coaching είναι διαφορετικές για κάθε εταιρεία

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του επιτυχημένου επιχειρηματικού coaching είναι η προσαρμοστικότητα. Οι coaches πρέπει να μπορούν να εργάζονται με τις διαφορετικές, μοναδικές ανάγκες κάθε ατόμου που ανήκει στο προσωπικό της επιχείρησης. 

Όταν προσλαμβάνετε έναν επιχειρηματικό coach, θα ξεκινήσει με μια γενική επισκόπηση της εταιρικής κουλτούρας. Θα θέλει επίσης να γνωρίζει ποιους τριμηνιαίους ή ακόμα και ετήσιους στόχους μπορεί να έχει η εταιρεία (εφόσον αυτό είναι σημαντικό για την ανάθεση που του έχει γίνει). Αυτή η αρχική αξιολόγηση θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί (ο ίδιος ή/και η ομάδα του) να συνεργαστεί με την ομάδα σας για την επίτευξη αυτών των στόχων. 

Το πώς θα οδηγήσει την ομάδα σας στην επιτυχία, ωστόσο, εξαρτάται από μερικά πράγματα. 

Πρώτον, μπορεί να είναι πιο εκπαιδευμένος ή έμπειρος σε ένα συγκεκριμένο στυλ coaching. Για παράδειγμα, ίσως προτιμά να ασκεί πιο γραφειοκρατικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την τήρηση κανόνων για να επιτύχει η ομάδα σας. Εξάλλου, η πειθαρχία στο χώρο εργασίας δεν μπορεί ποτέ να υποτιμάται. 

Ίσως ο coach της επιχείρησής σας να είναι περισσότερο διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει μια δημοκρατική προσέγγιση που βασίζεται στην ομάδα. 

Ένας άλλος βασικός παράγοντας στο στυλ της επιχειρηματικής καθοδήγησης που θα λάβετε έχει να κάνει με αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σας αρχικά. Ο coach σας, μόλις προσληφθεί για να συνεργαστεί με εσάς και την ομάδα σας, θα αξιολογήσει το εργασιακό περιβάλλον και τα μεμονωμένα μέλη της ομάδας. Στη συνέχεια, μπορούν να αρχίσουν να βελτιώνουν τα πράγματα μαζί σας.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι καθοδήγησης στο χώρο εργασίας;

Έχουμε ήδη αναφέρει δημοκρατικά και γραφειοκρατικά στυλ coaching. Εάν, ωστόσο, ο coach της επιχείρησής σας αξίζει την επένδυσή σας, πρέπει να είναι σε θέση να εργαστεί και με διάφορες άλλες προσεγγίσεις.

Αυτό θα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς κάθε εργαζόμενος πιθανώς γίνεται πιο αποδοτικός με διαφορετικά είδη καθοδήγησης. Σκεφτείτε το για εσάς τους ίδιους. Δεν υπάρχουν ορισμένα στυλ διδασκαλίας που σας βοηθούν να μάθετε και να αναπτυχθείτε καλύτερα;

Άλλοι τύποι καθοδήγησης στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν την ολιστική ή ενσυνείδητη (mindful) καθοδήγηση. Η ολιστική καθοδήγηση επικεντρώνεται σε ολόκληρη την ευεξία και την ψυχική κατάσταση του πελάτη. Αυτό το είδος καθοδήγησης θα εξετάσει τη σωματική υγεία, την κοινωνική υποστήριξη και όλα τα μέρη της ζωής του ατόμου για να δει πώς μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο δυναμικό του. 

Το Mindful coaching είναι παρόμοιο αλλά περισσότερο ένα προσωπικό στυλ coaching. Σε αυτή τη μέθοδο, ο business coach θα ζητήσει από τον εν λόγω πελάτη να αναγνωρίσει κάθε σκέψη ή συναίσθημα που έχει και σε αυτές γίνεται εργασία ώστε να τις κατανοήσει και να τις εμποδίσει να επηρεάσουν την καθημερινή του παραγωγικότητα. 

Πρόσθετες μέθοδοι καθοδήγησης μπορεί να επικεντρωθούν περισσότερο στις μελλοντικές φιλοδοξίες του ατόμου. Ποιους στόχους θέλουν να επιτύχουν είτε στην καριέρα τους είτε στην κοινωνική τους ζωή; Αυτό το είδος καθοδήγησης που βασίζεται στο όραμα ή στην ανάπτυξη μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. 

Γιατί το Business Coaching είναι τόσο σημαντικό;

Η επένδυση στην καθοδήγηση στο χώρο εργασίας είναι πιθανότατα το μεγαλύτερό σας στοίχημα. Είναι αλήθεια ότι η αυξημένη παραγωγικότητα και τα περιθώρια κέρδους αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για τους επιχειρηματικούς coaches.

Πώς, όμως, μπορείτε να περιμένετε να επιτύχετε τους στόχους παραγωγικότητας ή πωλήσεων της εταιρείας σας; Λοιπόν, οι coaches επιχειρήσεων είναι ιδανικοί για να συνεισφέρουν μια εξειδικευμένη εξωτερική προοπτική προς τη διασφάλιση ότι οι καθημερινές λειτουργίες είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Δεδομένου ότι η άποψή του/της διαμορφώνεται από τη θέαση των πραγμάτων από πιο “ουδέτερη βλέψη των πραγμάτων” από τη δική σας, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι θα λάβετε μια ειλικρινή, εποικοδομητική αξιολόγηση.

Επιπλέον, η ομάδα των υπαλλήλων σας θα απολαύσει την επένδυση στις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι όσο το δυνατόν καλύτεροι στις θέσεις τους και πολλές φορές δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν ή αν γνωρίζουν δεν βλέπουν τα εμπίδια. Καθώς αρχίζουν να εξελίσσονται, η αυτοπεποίθησή τους θα αυξηθεί επίσης.

Συνολικά, το business coaching είναι το κλειδί για την εδραίωση εμπιστοσύνης μεταξύ της ομάδας των εργαζομένων σας. Θα διαπιστώσετε ότι θέλετε να αισθάνονται ενδυναμωμένοι και πλήρεις στους εργασιακούς τους ρόλους. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία σας σίγουρα θα ωφεληθεί.

Οι ειδικοί των επιχειρήσεων συμφωνούν ότι ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον αυξάνει την παραγωγικότητα και, ως εκ τούτου, την κερδοφορία. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο γιατί συμβαίνει αυτό.

Πώς η ψυχική υγεία και η ευτυχία ισοδυναμούν με την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας;

Μπορεί να υποθέσετε ότι το επαγγελματικό business coaching μπορεί να είναι αρνητικό, εάν νομίζετε πως το μόνο που έχει να δείξει είναι το να πει στους ανθρώπους ότι δεν εργάζονται αρκετά σκληρά. Αυτό όμως θα ήταν μία μεγάλη παρεξήγηση. Ο πυρήνας της σωστής καθοδήγησης στο χώρο εργασίας είναι αντίθετα μια θετική, ενθαρρυντική εμπειρία. 

Ένας αποτελεσματικός επιχειρηματικός coach γνωρίζει ότι η θετική επιβολή είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο του. Η συνεργασία με τους υπαλλήλους σας με αυτή τη νοοτροπία θα είναι κίνητρο.  

Θυμηθείτε, οι υπάλληλοί σας αξίζουν να αισθάνονται ότι η εργασία τους, τους χρειάζεται. Κανείς δεν θέλει να είναι γρανάζι στη μηχανή χωρίς κάποιου είδους εκπλήρωση. Ωστόσο, με την αποτελεσματική θετική ενθάρρυνση από έναν coach, οι υπάλληλοί σας θα είναι περισσότερο εναρμονισμένοι με τις συνολικές ανάγκες και τους στόχους της εταιρείας.

Μια μελέτη συνέδεσε την κακή εργασιακή ικανοποίηση άμεσα με τη χαμηλή ψυχική υγεία. Από την άλλη πλευρά, το αίσθημα πληρότητας στη δουλειά μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ατόμων. Όταν οι εργαζόμενοι είναι πραγματικά ευχαριστημένοι στη δουλειά, θα θέλουν να είναι εκεί, σωστά;

Λοιπόν, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνετε την αφοσιωμένη δέσμευσή τους στη δουλειά τους είναι να επενδύσετε πρώτα σε αυτούς. Όταν δουν την αυθεντική σας εκτίμηση για αυτούς και τις δεξιότητές τους, θα ανταποδώσουν τη χάρη. Οι εργαζόμενοι με προσεκτική διαχείριση είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν μακροπρόθεσμη πίστη στην εταιρεία. 

Τι μπορείτε να περιμένετε εσείς και η ομάδα των εργαζομένων σας από τις υπηρεσίες coaching;

Ο Απόλυτος Οδηγός Για Το Coaching Στο Χώρο Εργασίας
Το coaching ομάδων ωθεί τα αποτελέσματα της ενσυναίσθησης και της παραγωγικότητας.

Όταν είστε έτοιμοι να προσλάβετε εξειδικευμένες υπηρεσίες coaching επιχειρήσεων, κάντε κάποια προετοιμασία. Επικοινωνήστε με την ομάδα σας σχετικά με την επερχόμενη coaching πρωτοβουλία. Το να έρθουν όλοι στην ίδια σελίδα θα βοηθήσει την κατεύθυνση του coach να είναι πιο αποτελεσματική.

Μπορείτε να περιμένετε κάποια νευρικότητα στις πρώτες coaching συνεδρίες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Η ίδια η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη και η ομάδα σας μπορεί να διστάζει να δεχτεί οποιαδήποτε κριτική που μπορεί να πιστεύει ότι έρχεται στο δρόμο της. 

Ο coach σας, ωστόσο, θα θέλει να κάνει τους πάντες όσο το δυνατόν πιο άνετους πριν ξεκινήσει η πραγματική δουλειά. Πιθανότατα θα κάνουν πολλές ερωτήσεις στην αρχή. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να είναι ανοιχτή και επικοινωνιακή. 

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που θα μάθετε θα είναι πώς εσείς και οι υπάλληλοί σας μπορείτε να θέσετε και να επιτύχετε εφικτούς στόχους μαζί. Ως διοίκηση, μπορεί να είχατε αυτούς τους στόχους παραγωγικότητας στο μυαλό σας εδώ και λίγο καιρό. Έχετε φροντίσει να τους επικοινωνήσετε με την υπόλοιπη ομάδα σας, όμως; 

Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να χρειαστούν χρόνο, θα απολαύσετε τα προφανή οφέλη της καθοδήγησης στο χώρο εργασίας αρκετά σύντομα. Όχι μόνο η είσοδος στο γραφείο θα είναι μια πιο εμπνευσμένη, ευχάριστη εμπειρία για όλους, αλλά επιπλέον, η εταιρεία θα αποκομίσει τα οφέλη της αυξημένης παραγωγικότητας. 

Η “Θέα από Ψηλά” του Organizational Coaching για την επιχείρησή σας

Αν και οι μεθοδολογίες coaching διαφέρουν από coach σε coach, υπάρχει μια βασική δομή σε αυτό το είδος εργασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας επιχειρηματικός coach θα ξεκινήσει με μια πανοραμική θέαση της εταιρείας σας. 

Προκειμένου να έρθουν όλοι στην ίδια σελίδα όσον αφορά την παραγωγικότητα, αυτή η προοπτική είναι απαραίτητη. Ο coach θα πρέπει να ξεκινήσει με μια ευρύτερη άποψη των λειτουργιών και του πώς λειτουργούν τα πράγματα στην εταιρεία. (Αργότερα, θα εργαστούν σε ατομική βάση με την ομάδα των υπαλλήλων σας και ακόμη και με εσάς.)

Ενώ το coaching της επιχείρησής σας ανακαλύπτει αυτό το μέρος της εταιρείας σας, ενδέχεται να αισθανθείτε περίεργα μια που θα πρέπει να μοιραστείτε πληροφορίες. Μην φοβάστε να είστε ειλικρινείς σχετικά με την κατάσταση της παραγωγικότητας της επιχείρησής σας – ή την έλλειψη αυτής.

Υπάρχουν τομείς στους οποίους ελπίζετε συγκεκριμένα να βοηθήσει ο coach σας; Το άνοιγμα αυτής της ειλικρινούς επικοινωνίας μαζί τους θα εξασφαλίσει την επιτυχία αυτής της υπηρεσίας coaching. Επιπλέον, θα βοηθήσει τον έμπειρο coach της επιχείρησής σας να καθορίσει την ιδανική μεθοδολογία που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για την ομάδα σας.

Στρατηγικές coaching one-to-one για την ομάδα των εργαζομένων σας

Coaching στο Χώρο Εργασίας
Η καθοδήγηση One to One μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα των στελεχών.

Μόλις ο coach της επιχείρησής σας κατανοήσει καλύτερα την εταιρεία, θα προχωρήσει σε μεμονωμένες ατομικές στρατηγικές. Προγραμματίστε εκ των προτέρων για να σκεφτείτε κάθε είδους αλλαγή θέσης που θέλετε να αναφέρετε. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον υπάρχοντα φόρτο εργασίας τους; Υπάρχει κάποιο τμήμα όπου πρέπει να επανασχεδιαστεί ο τρόπος λειτουργίας του; Ρωτήστε τον coach της επιχείρησής σας αυτές τις ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει καλύτερα.

Επιπλέον, ο coach σας θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την παραγωγικότητα όλων στο χώρο εργασίας. Θα είναι σε θέση να εντοπίσουν τα αδύναμα σημεία στην παραγωγικότητα της ομάδας σας που θέλουν βελτίωση. 

Θυμηθείτε ότι ο coach της επιχείρησής σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Ακριβώς επειδή μπορεί να λάβετε κάποια σχόλια σχετικά με βελτιώσεις δεν σημαίνει ότι αποτυγχάνετε ως ηγέτης της επιχείρησης. Στην πραγματικότητα, η επένδυση στη βελτίωση της εταιρείας σας με το coaching αποδεικνύει ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ένας καλός επιχειρηματικός coach θα βοηθήσει κάθε εργαζόμενο να αντιμετωπίσει πιθανές ανησυχίες και να συνειδητοποιήσει τις παραγωγικές του δυνατότητες. Αυτό περιλαμβάνει και εσάς, παρεμπιπτόντως. Αξίζετε να είστε ικανοποιημένοι και όσο το δυνατόν πιο παραγωγικοί στο διοικητικό σας ρόλο. 

Πώς λειτουργεί το Business Coaching με ένα Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού

Εάν ο οργανισμός σας διαθέτει τμήμα ανθρώπινων πόρων, μπορεί να είστε περίεργοι για το πώς το business coaching θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτόν τον τομέα. Λοιπόν, το επιτυχημένο coaching στην πραγματικότητα πηγαίνει χέρι-χέρι με το ανθρώπινο δυναμικό. 

Ίσως υπάρχουν ζητήματα στην εταιρική κουλτούρα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όσο εξειδικευμένη και αφοσιωμένη και αν είναι η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας, χρειάζονται απλώς κάποια καθοδήγηση από ειδικούς. Η συνεργασία με μια εξειδικευμένη υπηρεσία επαγγελματικού coaching τρίτων μπορεί να είναι το μόνο πράγμα που θα μειώσει τυχόν σημαντικές ανησυχίες στην εταιρεία. 

Με πολλούς τρόπους, η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας ενεργεί ως coach σε τακτική βάση. Οι υπάλληλοί σας θα ξέρουν που να πηγαίνουν εάν και όταν έχουν οποιοδήποτε είδος ανησυχίας για τον φόρτο εργασίας τους ή το εργασιακό περιβάλλον. Αυτό το τμήμα έχει ιδιαίτερη αξία εάν υπάρχει ένταση μεταξύ της ομάδας σας. 

Ωστόσο, όταν προσλαμβάνετε και εργάζεστε με επιχειρηματικό coach, θα επωφεληθείτε από ένα πιο άμεσο και έμπειρο είδος coaching στυλ. Είναι πιθανό ότι ο coach σας θα έχει ακόμη και συγκεκριμένες συνεδρίες με την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού σας. Αυτό θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα σας πιο διευρημένη εικόνα για το πώς να προπονήσετε το προσωπικό σας στο μέλλον.

Πώς διαφέρει το Executive Coaching από το κανονικό Business Coaching

Εκτός από το ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σας χρειάζεται μερικές φορές να καθοδηγεί τους υπαλλήλους σας, εσείς και η διευθυντική σας ομάδα πρέπει να το σκεφτείτε επίσης. Για αυτό, το executive business coaching είναι ένα πιο συγκεκριμένο, στοχευμένο είδος υπηρεσίας. 

Η εφαρμογή, εκτελεστικών επιλογών coaching ουσιαστικά βοηθά τη διοίκηση και άλλους managers να βελτιώσουν τις δικές τους δεξιότητες coaching. Φυσικά και κερδίσατε τη διοικητική σας θέση λόγω των υπαρχουσών δεξιοτήτων σας και της ικανότητάς σας. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε το απόλυτο δυναμικό σας ως ηγέτης στην εταιρεία σας, να είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε με τον coach της επιχείρησής σας. 

Οι coaches σας καθοδηγούν για το πώς να αντιμετωπίσετε ζητήματα μεταξύ της ομάδας των εργαζομένων σας. Δημιουργείται πολύ καλή ισορροπία όταν συνεργάζεστε στενά με άτομα που αναφέρονται επίσης στη θέση σας (ιεραρχικά) στο χώρο εργασίας. Η ενίσχυση αυτών των δεξιοτήτων coaching θα βοηθήσει πολύ στην ενθάρρυνση της αποτελεσματικότητας και της επικοινωνίας με την ομάδα σας.

Για πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη σελίδα για υπηρεσίες Executive και Business Coaching. Εάν θέλετε να είστε ο βέλτιστος ηγέτης που μπορείτε να είστε, αυτού του είδους οι στρατηγικές είναι σημαντικές για έρευνα. 

Ποιοι είναι οι τρεις πυλώνες του Business Coaching;

Coaching στο Χώρο Εργασίας
Οι άνθρωποι είναι πάντα το επίκεντρο στο coaching, ειδικά όταν εμπλέκονται οικονομικοί στόχοι

Υπάρχουν τρεις κοινοί πυλώνες του business coaching. Λειτουργούν ως εννοιολογική βάση από την οποία οι coaches θα αντλούν έμπνευση καθώς εργάζονται με οργανισμούς. Να είστε πρόθυμοι να ρωτήσετε το συνεργάτη coach σας εάν και/ή πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτά τα βασικά θέματα όταν εργάζεστε με την ομάδα σας.

1. Η εστίαση ενός coach είναι στους ανθρώπους, όχι στις επιχειρήσεις

Έχουμε μιλήσει πολύ για το πώς ένας business coach θα θέλει να μάθει το όραμα της εταιρείας σας. Ένας επιτυχημένος coach, όμως, θα ξέρει ότι κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ανθρώπους. Ενώ ο coach σας θέλει η επιχείρηση να πετύχει, θα νοιαστεί περισσότερο για τα άτομα στο χώρο εργασίας και για το πώς μπορούν να ευδοκιμήσουν.

2. Ένας coach πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο δυναμικό του

Ένας καλός coach γνωρίζει ότι κάθε άτομο έχει πολύτιμες συνεισφορές στην κοινωνία και στον χώρο εργασίας του. Είναι στο χέρι του coach να εντοπίσει τα δυνατά σημεία των ανθρώπων και να τα βελτιώσει.

3. Ένας coach ενθαρρύνει τη δια βίου βελτίωση

Η επένδυση στη διαχείριση του χώρου εργασίας και την παραγωγικότητα των εργαζομένων σας δεν πρέπει να είναι το τέλος. Όταν εργάζεστε με έναν αξιόπιστο coach επιχειρήσεων, θα ενθαρρύνουν εσάς και την ομάδα σας να μαθαίνετε πάντα. Η συνεχής ανάπτυξη, τελικά, είναι η καλύτερη ευκαιρία όλων για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής. 

Ποιες είναι οι πέντε δεξιότητες του αποτελεσματικού Business Coaching;

Και πάλι, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη coaching εμπειρία θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς. Κάθε business coach χρησιμοποιεί διαφορετικές και ποικίλες στρατηγικές για να βοηθήσει τις εταιρείες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. 

Ως επί το πλείστον, ωστόσο, οι επιτυχημένοι coaches επιχειρήσεων διαπρέπουν σε πέντε βασικές δεξιότητες. Θα εφαρμόσουν αυτές τις τεχνικές όσο περισσότερο μπορούν όταν εργάζονται με έναν οργανισμό. 

  1. Σωστή, ενεργή ακρόαση και γρήγορη επεξεργασία πληροφοριών
  2. Η ικανότητα να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και να πηγαίνουν εις βάθος στο θέμα που εξετάζουν
  3. Επικοινωνία και οικοδόμηση σχέσεων
  4. Βαθιά κατανόηση των αποτελεσματικών επιχειρηματικών πρακτικών
  5. Ξέρουν πότε και πώς να παρέχουν χρήσιμα, ενθαρρυντικά σχόλια

Στις επιχειρήσεις, οι περισσότερες από αυτές τις δεξιότητες ονομάζονται «soft skills». Με άλλα λόγια, αφορούν λιγότερο τεχνικές ή σωματικές δεξιότητες που σχετίζονται με κάποιο είδος παραγωγής. Αντίθετα, ένας σοβαρός επιχειρηματικός coach θα είναι έμπειρος στην πλοήγηση στα μέσα και στα έξω των ανθρώπινων συναισθημάτων, τις αγωνίες και τα στυλ επικοινωνίας για διαφορετικά άτομα.

Ένας σοβαρός coach μπορεί να παρέχει ολοκληρώμενες υπηρεσίες ασχέτως αν γνωρίζει το αντικείμενο παραγωγής μιας επιχείρησης.

Εργαστείτε με αξιόπιστες υπηρεσίες επιχειρηματικού coaching και training

Όταν είστε έτοιμοι να προσλάβετε μια υπηρεσία επαγγελματικού coaching, λάβετε υπόψη τα παρακάτω. Αξίζει να δουλεύετε μόνο με τον coach που έχει κατά νου τα συμφέροντα σας και της ομάδας σας. 

Μην φοβάστε να κάνετε πολλές ερωτήσεις στον πιθανό coach της επιχείρησής σας προτού τον προσλάβετε. Αξίζει τον κόπο να νιώθετε άνετα που κάνετε τη σωστή επένδυση στην επιχείρηση και την ομάδα σας. 

Να είστε πρόθυμοι να εφαρμόσετε το Business Coaching στην προσωπική σας ζωή. Τι γίνεται με τους παράγοντες εκτός του χώρου εργασίας που μπορεί να συμβάλλουν στα επίπεδα παραγωγικότητας ενός εργαζομένου. Μερικές φορές, προβλήματα στο σπίτι ή μια περίοδος θλίψης στην οικογένειά μας μπορεί να μας εμποδίσει να λειτουργήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Ήρθε η ώρα να επενδύσετε στο Coaching στο χώρο εργασίας

Τώρα που γνωρίζετε τα πραγματικά οφέλη του στρατηγικού coaching στο χώρο εργασίας, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Εσείς και η ομάδα των εργαζομένων σας αξίζει να εργαστείτε σε ένα ικανοποιητικό, παραγωγικό περιβάλλον. Επενδύοντας στην ομάδα σας, βελτιώνετε την καθημερινή παραγωγικότητα και τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία. 

Γι’ αυτό εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες coaching εργαζομένων στην αγορά. Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε επιχειρηματικό coaching που λειτουργεί, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνείστε απευθείας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς μπορούν να σας ωφελήσουν ο υπηρεσίες μας.

Περιεχόμενα

Άλλα Άρθρα

Τι είναι το Coaching;

Η μεθοδολογία του coaching είναι αποτελεσματική όταν γίνεται απο...

Τι είναι το τοπικό SEO – Πλήρης οδηγός για το 2023

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, γνωρίζετε πόσο...

Ποιά είναι η σωστή επιχειρηματική στρατηγική ανάπτυξης;

Είχατε την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα και την ξεκινήσατε. Πώς...

Τι είναι το Digital Marketing; Update 2023 – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital...

Φιλοξενία Ιστοσελίδων WordPress

Πώς Λειτουργούν Οι Λύσεις Για Τη Φιλοξενία Ιστοσελίδων; Βρείτε...