Τι είναι οι υπηρεσίες Business Coaching;

ΑρχικήBlogΤι είναι οι υπηρεσίες Business Coaching;

Στήσε σωστά την επιχείρησή σου, προώθησέ την και βελτιστοποίησε εσένα, τους συνεργάτες σου, και τις διαδικασίες σου. Δες εδώ ποιες είναι οι σωστές υπηρεσίες business coaching.

Πώς Μπορώ Να Ξέρω Αν Χρειάζομαι Business Coaching;

Εάν δεν είστε σίγουρος/η αν χρειάζεσαι coaching ή/και consulting, κάνε τις εξής ερωτήσεις:

 • Η επιχείρησή μου έχει δημιουργηθεί σωστά για ανάπτυξη;
 • Γνωρίζω την αγορά μου και τους ανταγωνιστές μου;
 • Είναι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες μου ανταγωνιστικά;
 • Πώς μπορώ να μάθω ποιες πρόσθετες δεξιότητες χρειάζομαι;
 • Δυσκολεύομαι να θέσω ή να πετύχω στόχους;
 • Νιώθω ότι είμαι συνεχώς πίσω και καταπονημένος;
 • Μου είναι δύσκολο να αναθέσω καθήκοντα ή να αφήσω τον έλεγχο;
 • Δυσκολεύομαι να διαχειριστώ δύσκολους υπαλλήλους;
 • Δυσκολεύομαι να διαχειριστώ δύσκολους πελάτες;
 • Πως μπορώ να διοικήσω καλύτερα μια ομάδα;
 • Πως μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα το χρόνο μου;
 • Πως να αποκτήσω καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής ζωής και εργασίας;

Εάν απαντήσεις ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, είναι καλή ιδέα να εξετάσεις τις υπηρεσίες business coaching. Ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτούς τους τομείς (και όχι μόνο) ώστε να ανεβάσεις την επιχείρησή σου στο επόμενο επίπεδο.

Σε Τι Χρησιμεύει Το Business Coaching;

Business Coaching: What Are the Coaches for?
O σωστός coach θα σε απογειώσει.

Το 70% των επιχειρήσεων που υποβάλλονται σε business coaching έχουν βελτιωμένα έσοδα και τρόπους λειτουργίας, βελτίωση στην απόδοση των εργαζομένων, εξαιρετική επικοινωνία, αποτελεσματικότερο μάρκετινγκ. Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση, χρειάζεσαι coaching και πολύ πιθανό δεν το ξέρεις ακόμη.

Σε τι χρησιμεύουν οι business coaches; Αν διευθύνεις μια επιχείρηση, ίσως πιστεύεις ό,τι δεν χρειάζεσαι coaching – πιθανότατα μπορείς να διαχειριστείς τα πάντα μόνος/η σου, σωστά; Λάθος.

Οι coaches επιχειρήσεων θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις και να πετύχεις τους στόχους σου δομημένα και οργανωμένα. Θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το χρόνο σου, να αναθέτεις εργασίες αποτελεσματικά και να αντιμετωπίσεις δύσκολους υπαλλήλους, συνεργάτες και συνθήκες.

Εν ολίγοις, οι business coaches μπορούν να σε βοηθήσουν σχεδόν σε κάθε τομέα της επιχείρησής σου – γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικοί.

Μέλος του International Coaching Federation

Είμαστε μέλη του International Coaching Federation (ICF)

Business Coaching Testimonials

ioanna

Ο Χρήστος είναι πολύ καλά καταρτισμένος στις επιχειρήσεις και στο business coaching, κάτι που τον κάνει να ταιριάζει τέλεια στις ανησυχίες μου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Είναι απόλυτα παρών και εξαιρετικός ακροατής, καθώς και οξύς στις ερωτήσεις του που πυροδοτούν περαιτέρω ενδοσκόπηση και εστίαση. Είναι προσιτός, με καλή αίσθηση του χιούμορ και έτοιμος να σκάψει βαθύτερα για μεγαλύτερη διορατικότητα και σαφήνεια. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!

~Ioanna V., Ισπανία. Ιδιοκτήτρια Επιχείρησης

Ο Χρήστος διατυπώνει πολύ καλά τις ερωτήσεις του. Κάνει τις σωστές ερωτήσεις την κατάλληλη στιγμή. Μου έδωσε άφθονο χώρο για να αναλογιστώ τις σκέψεις μου και να καταλήξω σε ιδέες που ήταν πολύ ευεργετικές για την ανάπτυξη και την επιτυχία μου. Ένιωσα άνετα να του μιλώ και να συνδέω όλες τις κουκκίδες που μου ήταν διφορούμενες. Είμαι πολύ χαρούμενη που επέλεξα να συνεργαστώ με τον Χρήστο!

~Dina F., Ντουμπάι, Η.Α.Ε. Ιδιοκτήτρια Επιχείρησης

google online seo course student woman

Ο Χρήστος επιλέγει βασικούς τομείς για να βοηθήσει να εντοπίσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και διατηρεί τη συζήτηση σε καλό δρόμο. Συνιστώ τον Χρήστο σε όποιον θέλει να προχωρήσει μπροστά σε συγκεκριμένες προκλήσεις ή στόχους που αντιμετωπίζει. Είναι άκρως επαγγελματίας και εξαιρετικά αποτελεσματικός business coach. Έχει ισχυρές δεξιότητες στο να ακούει πραγματικά και να σε κάνει να στοχαστείς και κατάλληλη αίσθηση του χιούμορ. Δείχνει επίσης συμπόνια και κατανόηση.

Daphne K.., Γερμανία – Ιδιοκτήτρια Μικρής Επιχείρησης

leti

Κάθε φορά που συναντιόμαστε (online), ο Χρήστος προσαρμόζει τις ερωτήσεις του σε αυτά που πρέπει να δουλέψω, από οικογενειακά θέματα μέχρι προσωπικά οργανωτικά και επιχειρηματικές ερωτήσεις. Η ικανότητά του να προσαρμόζεται στα διαφορετικά θέματά μου με κάνει να νιώθω ασφαλής να μιλήσω για όλα τα πράγματα που χρειάζομαι, ελεύθερη από κριτική, και πραγματικά αυτό και ο χώρος που διαθέτει για μένα μου επιτρέπει να φτάσω μέσα μου για να βρω αυτό που χρειάζομαι. Μερικές φορές είναι μια λύση, μερικές φορές είναι μια αλλαγή οπτικής που μου επιτρέπει να δω μια κατάσταση με ένα εντελώς νέο φως ή τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Leti B., Γαλλία. Ιδιοκτήτης Μικρής Επιχείρησης.

google-online-seo-course-student-woman

Επωφελήθηκα πλήρως από τις coaching συνεδρίες μου με τον Χρήστο και θα τον συνιστούσα σε οποιονδήποτε έχει την πρόκληση να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Ο Χρήστος δημιούργησε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης όπου ένιωθα ασφαλής να είμαι ευάλωτη με μερικές από τις μεγαλύτερες ανησυχίες και ζητήματά μου καθώς πλοηγούμαι προς μια μετάβαση καριέρας. Ο Χρήστος δημιούργησε έναν χώρο όπου μπορούσα να στοχαστώ, ώστε να προκληθώ να προχωρήσω μπροστά προς τους νέους μου στόχους. Έκανε τις σωστές ερωτήσεις και ανακάλυψα ποιες σκέψεις μου δεν ήταν εποικοδομητικές ή ωφέλιμες για μένα ώστε να προχωρήσω. Ευχαριστώ Χρήστο!

~J. S., Καναδάς – Επαγγελματίας Ανθρώπινου Δυναμικού

Πώς Θα Ξεκινήσω Με Το Business Coaching;

Κλείσε μία διερευνητική συζήτηση 30 λεπτών (δεν υπάρχει χρέωση).

Ανάπτυξη, Επίτευξη Στόχων Και Διαχείριση Χρόνου

business coaching time management

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο μπορούν να σε βοηθήσουν οι coaches επιχειρήσεων.

Θα συνεργαστούν μαζί σου για να αναπτύξουν ρεαλιστικούς, εφικτούς στόχους και στη συνέχεια θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα σχέδιο για να επιτύχεις αυτούς τους στόχους. Χωρίς coach, μπορεί να είναι πολύ εύκολο να θέτεις στόχους που είναι είτε πολύ μικροί είτε πολύ μεγάλοι και μετά να αποθαρρύνεσαι όταν δεν τους πετυχαίνεις.

Η διαχείριση χρόνου είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων.

Πάντα υπάρχει τόσο λίγος χρόνος για να το κάνεις! Ένας coach επιχειρήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου, ώστε να μην αισθάνεσαι συνεχώς καταπονημένος/η.

Ανάθεση Καθηκόντων Και Αντιμετώπιση Δύσκολων Συνεργατών

business coaching task management

Ένα άλλο κοινό ζήτημα για τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη επιχειρήσεων είναι η ανάθεση εργασιών. Μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσεις τον έλεγχο και να αναθέσεις καθήκοντα σε συνεργάτες σου, αλλά είναι σημαντικό εάν θέλεις να αναπτύξεις την επιχείρησή σου.

Ένας coach επιχειρήσεων μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πώς να αναθέτεις αποτελεσματικά την ανάλογη εργασία ώστε να εστιάσεις στις πιο κρίσιμες εργασίες.

Η ενασχόληση με δύσκολους συνεργάτες είναι ένα από τα πιο περίπλοκα μέρη του να είσαι ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα.

Εάν έχεις ένα συνεργάτη που προκαλεί συνεχώς προβλήματα, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρεος τι να κάνεις. Ο coach μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους συνεργάτες, ώστε να μην παρασύρουν την επιχείρησή σου προς τα κάτω.

Όπως μπορείς να δεις, οι coaches επιχειρήσεων μπορούν να σε βοηθήσουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις εάν δεν χρησιμοποιείς υπηρεσίες business coaching (και για στελέχη). Η επιχείρησή σου θα σε ευχαριστήσει για αυτό!

Ενίσχυση Των Επιχειρηματικών Αποτελεσμάτων

business coaching enhance business result

Ένα άλλο πράγμα για το οποίο κάνουν οι coaches είναι η ενίσχυση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος με το πού βρίσκεται η επιχείρησή σου αυτήν τη στιγμή, ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να τη φτάσεις εκεί που θέλεις.

Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός σχεδίου και στη συνέχεια τη συνεργασία μαζί σου για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεις τη μεγάλη εικόνα όταν βρίσκεσαι στη μέση της λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Ένας coach μπορεί να βοηθήσει στην παροχή αυτής της εξωτερικής προοπτικής και να σου δώσει τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να επιτύχεις τους στόχους σου.

Βελτίωση Της Επικοινωνίας Και Των Σχέσεων

business coaching business team communication

Οι coaches μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της επικοινωνίας και των σχέσεων σου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί πρέπει να επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους υπαλλήλους σου ως ιδιοκτήτης μικρής, μεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης.

Πρέπει επίσης να είσαι σε θέση να διαχειρίζεσαι σχέσεις – τόσο με τους υπαλλήλους σου όσο και με τους πελάτες σου.

Εάν δυσκολεύεσαι σε έναν από αυτούς τους τομείς, ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιωθείς.

Τι Πρέπει Να Ψάξω Σε Ένα Business Coach;

Όταν ψάχνεις για έναν business coach, είναι απαραίτητο να βρεις κάποιον που είναι κατάλληλος για εσένα και την επιχείρησή σου. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσεις. Εάν έχεις υπόψη σου αυτά τα πράγματα, θα βρεις ένα εξαιρετικό coach επιχειρήσεων ιδανικό για εσένα και την εταιρεία σου.

01.

Κάποιος/α με εμπειρία

Θέλεις να βρεις έναν coach με εμπειρία στον επιχειρηματικό κόσμο, κατά προτίμηση. Θα πρέπει να κατανοήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις και να είναι σε θέση να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές.

02.

Κάποιος/α που θα εμπιστευτείς

Η εύρεση ενός coach που μπορείς να εμπιστευτείς και να αισθάνεσαι άνετα να μιλήσεις είναι απαραίτητη. Αυτή η σχέση είναι κρίσιμη για την επιτυχία σου, γι’ αυτό επέλεξε με σύνεση.

03.

Οικονομικός/ή & αποτελεσματικός/ή

Οι υπηρεσίες business coaching μπορεί να είναι ακριβές, επομένως φρόντισε να βρεις κάποιον εντός του προϋπολογισμού σου. Υπάρχουν πολλές λύσεις που δεν θα σας “αδειάσουν το λογαριασμό”.

04.

Κάποιος/α με Προσωπικότητα

Θες να βρεις έναν coach με προσωπικότητα που να ταιριάζει καλά με τη δική σου. Αυτό είναι το κλειδί για να αναπτύξις μια καλή σχέση και να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις coaching υπηρεσίες.

05.

Κάποιος/α που σας λέει την αλήθεια

Ένας έμπειρος coach θα σου δίνει πάντα μια ειλικρινή αξιολόγηση, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις. Θα πρέπει να είναι άμεσος, ώστε να μπορείς να εμπιστευτείς τις συμβουλές του.

Γιατί Να Χρησιμοποιήσεις Υπηρεσίες Business Coaching;

Τώρα που ξέρεις τι είναι οι υπηρεσίες αυτές και πώς να βρεις έναν coach, ίσως αναρωτηθείς γιατί πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της χρήσης υπηρεσιών business coaching. Εάν δεν χρησιμοποιείς ακόμη coach, τώρα είναι η ώρα να το κάνεις και να αρχίσεις να λαμβάνεις τις ανάλογες ανταμοιβές. 

01.

Επίτευξη προσωπικών & επιχειρηματικών στόχων

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του coaching είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Με τη βοήθεια ενός coach, μπορείς να δημιουργήσεις ένα σαφές πλάνο και να παραμείνεις σε καλό δρόμο για να επιτύχεις τους στόχους σου.

02.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Το Coaching μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγικότητάς σου. Εάν αισθάνεσαι συνεχώς πίσω ή καταπονημένος/η, το coaching μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου και να δίνεις προτεραιότητα στις εργασίες. Ως αποτέλεσμα, θα είσαι πιο παραγωγικός/η και θα κάνεις περισσότερα.

03.

Αντιμετώπιση δύσκολων εργαζομένων

Το business coaching μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις δύσκολους υπαλλήλους. Εάν έχεις έναν υπάλληλο που προκαλεί συνεχώς προβλήματα, ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις μια λύση, ώστε να μην παρασύρει την επιχείρησή σου.

04.

Βελτιωμένη λήψη αποφάσεων

Ένα άλλο πλεονέκτημα του coaching είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου στη λήψη αποφάσεων. Ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πώς να παίρνεις γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις για να προχωρήσεις την επιχείρησή σου.

05.

Βελτιωμένη επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση και το coaching μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωσή της. Εάν δυσκολεύεσαι να επικοινωνήσεις αποτελεσματικά, ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πώς να επικοινωνείς καλύτερα με τους υπαλλήλους, πελάτες και συνεργάτες.

Ποιοι Είναι Οι Διαφορετικοί Τύποι Coaches Επιχειρήσεων;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι coaches για Ελληνικές επιχειρήσεις. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους coaches επιχειρήσεων. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επωφεληθείς από τη συνεργασία με διαφορετικό τύπο coach.

Coaches για Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, υφίσταται σε μεγάλη κλίμακα το μοντέλο της οικογενειακής επιχείρησης. Εκεί κάνουμε coaching στα μέλη της επιχείρησης (family business coaching), βοηθώντας στην κατανόηση του ρόλου τους και ενισχύοντας θετικά τις ειδικές τους ικανότητες, όπως και την ένταξή τους στην οικογενειακή επιχειρησιακή ομάδα.

Leadership coaches

Αυτοί οι coaches βοηθούν τους ηγέτες να μάθουν πώς να παρακινούν και να εμπνέουν τα μέλη της ομάδας τους.

Μάθε πως να μεταδίδεις το όραμά σου καλύτερα.

Executive life coaches

Αφορά coaching σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζεις στη ζωή σους και το πως θα τα χειριστείς. Αυτά ενδέχεται να περιλαμβάνουν οικογενειακές, συζυγικές και διαπροσωπικές σχέσεις ή θέματα σχετικά με τη διαχείριση άγχους και εντάσεων αλλά και σχετικά με τις προσωπικές σου φιλοδοξίες και τις απαιτήσεις τρίτων.

Executive coaches

Επένδυσε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων σου για να μπορείς να διαχειριστείς τις ομάδες σου. Απόκτησε την ικανότητα να συνδέεσαι με τους ανθρώπους για να προωθήσεις την απόδοσή τους και ουσιαστικά αποτελέσματα (high-performance coaching).

Coaches πωλήσεων

Αυτοί οι coaches βοηθούν τους πωλητές να βελτιώσουν τις τεχνικές τους και να κλείνουν περισσότερες προσφορές.

Μάρκετινγκ coaches

Αυτοί οι coaches βοηθούν τις ομάδες μάρκετινγκ να αναπτύξουν στρατηγικές και να δημιουργήσουν καμπάνιες που δημουργούν πωλήσεις ή leads.

Coaches ανάπτυξης επιχειρήσεων

Αυτοί οι coaches βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και δομές και διαδικασίες που θα επιτρέψουν στην επιχείρηση να αναπτυχθεί.

Ατομικό Vs Group Coaching: Ποιο Είναι Το Κατάλληλο Για Εσένα;

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης (ή στέλεχος σε αυτή), μπορεί να αναρωτιέσαι εάν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ατομικές ή ομαδικές υπηρεσίες business coaching.

Και τα δύο έχουν πλεονεκτήματα, επομένως είναι απαραίτητο να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν αποφασίσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζεις για κάθε τύπο coaching για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιο είναι το σωστό.

Εάν δεν είσαι σίγουρος εάν το ατομικό ή το ομαδικό coaching είναι κατάλληλο για εσένα, είναι απαραίτητο να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά του καθενός. Λάβε υπόψη τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τους στόχους σου για να σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιος τύπος coaching είναι κατάλληλος για εσένα.

Group Coaching & Team Coaching

business group coaching

Το ομαδική coaching περιλαμβάνει τη συνεργασία με έναν coach και μια ομάδα άλλων ανθρώπων.

Αυτός ο τύπος coaching μπορεί να είναι επωφελής επειδή είναι πιο προσιτός όταν εκπαιδεύεις την ομάδα σου.

Εάν είσαι σε μια ομάδα με άλλες επιχειρήσεις, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να συναντήσεις άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε παρόμοια κατάσταση με εσένα, ώστε να μάθετε ο ένας από τον άλλο.

Τα συνηθισμένα σενάρια είναι:

 • Είσαι μέλος σε μια ανομοιογενή ομάδα με αγνώστους (group).
 • Είσαι μέλος μιας ομάδας της δικής σου επιχείρησης (team).

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα του ομαδικού coaching είναι ότι δεν είναι εξατομικευμένο όπως το ατομικό coaching.  Επίσης, η ομάδα σου ενδέχεται να μην αισθάνεται άνετα να μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες. Επίσης, δεν θα έχετε τόσο χρόνο ένας προς έναν με τον coach σας.

Ατομικό Coaching

business individual coaching

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το ατομικό coaching περιλαμβάνει την εργασία ένας προς έναν με έναν coach. Αυτός ο τύπος coaching είναι επωφελής επειδή είναι προσαρμοσμένος ειδικά σε εσένα και στις ανάγκες σου. Ο coach θα γνωρίσει εσένα, την επιχείρησή σου και τους στόχους σου, ώστε να σε βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εφόσον εργάζεσαι ένας προς έναν με τον coach σου, μπορεί να αισθάνεσαι άνετα να μοιράζεσαι οτιδήποτε μαζί του. Θα σε γνωρίσει επίσης καλύτερα, ώστε να καταλάβει πώς να σε βοηθήσει καλύτερα.

Το ατομικό coaching είναι επίσης πιο βολικό, καθώς μπορείς να προγραμματίσεις συνεδρίες σε περιόδους που λειτουργούν για εσένα. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς για το συντονισμό των προγραμμάτων με άλλα άτομα, καθώς είσαι μόνο εσύ και ο coach.

Ωστόσο, το ατομικό coaching μπορεί να είναι πιο ακριβό από το ομαδικό coaching, καθώς είσαι ο μόνος που χρησιμοποιείς την υπηρεσία. Εάν το κόστος είναι μια ανησυχία, το group coaching μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Πώς Να Επιλέξω Έναν Business Coach;

Τώρα που γνωρίζες όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις υπηρεσίες business coaching, ήρθε η ώρα να βρεις έναν coach. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τον καλύτερο coach για την επιχείρησή σου. Εμείς, αλλά και το coaching δίκτυό μας είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζεσαι.

01. Διάλεξε με βάση την εξειδίκευση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν επιλέγεις έναν coach επιχειρήσεων είναι να επιλέξεις με βάση την εξειδίκευσή του. Ορισμένοι coaches ειδικεύονται σε διάφορους τομείς, όπως το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, την παραγωγικότητα και πολλά άλλα.

Η επιλογή με βάση την εξειδίκευση θα σε βοηθήσει να βρείτε έναν coach που είναι ειδικός στον τομέα στον οποίο χρειάζεσαι βοήθεια. Θα είναι σε θέση να σου παρέχει τις καλύτερες συμβουλές και συμβουλές για να πετύχεις τους στόχους σου. Όμως, έχε κατά νου πως ένας καλός coach δεν έχει απαραίτητα μία εξειδίκευση αλλά μπορεί να κάνει coaching σχεδόν για τα πάντα.

02. Ψάξε για Εμπειρία

Όταν επιλέγεις έναν business coach, αναζήτησε κάποιον με εμπειρία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να βρεις έναν coach με εμπειρία στο να βοηθά τις επιχειρήσεις στον κλάδο σου (αν και δεν είναι απαραίτητο). Θα ξέρει ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζεις και πώς να τις ξεπεράσεις.

Η εύρεση ενός coach που έχει ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση είναι επίσης επωφελής. Θα είναι σε θέση να σχετιστεί μαζί σου και να κατανοήσει τις προκλήσεις σου.

03. Έλεγξε τις μαρτυρίες πελατών

Όταν επιλέγις έναν επιχειρηματικό coach, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεις τις μαρτυρίες τρίτων. Αναζήτησε κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να δεις τη γνώμη τους για τον coach.

Μπορείς επίσης να ζητήσεις συστάσεις από τον υποψήφιο coach. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να μιλήσεις με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του.

Πόσο Κοστίζει Η Πρόσληψη Ενός Coach Για Επιχειρήσεις;

Ανά ώρα, ανά συνεδρία, με πακέτα.

Θα ήταν καλύτερο να το συζητήσις με τον coach κάνοντας κράτηση για μια δωρεάν συνάντηση ανακάλυψης, ώστε και οι δύο να δείτε την υπόθεση και τις απαιτήσεις της και αυτό θα καθορίσει την κατάλληλη τιμή. Οι υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν σε τιμές ανάλογα με τον coach και τον τύπο υπηρεσίας που αναζητάς. Οι μεμονωμένες συνεδρίες coaching μπορούν να κυμαίνονται από €80 έως €400 ανά ώρα. Οι ομαδικές συνεδρίες coaching είναι συνήθως φθηνότερες, ξεκινώντας από περίπου €60 ανά άτομο ανά συνεδρία. Υπάρχουν επίσης πακέτα που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών σε μειωμένη τιμή. Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείς να αγοράσεις δέκα μεμονωμένες συνεδρίες coaching για €800.

Όταν επιλέγεις έναν coach για επιχειρήσεις, πρέπει να λάβεις υπόψη τον προϋπολογισμό σου και τι είστε διατεθειμένος/η να ξοδέψεις. Αφού προσδιορίσεις το ποσό, μπορείς να αρχίσεις να αναζητάς coaches που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σου. Το ποσό που θα πληρώσεις είναι καλό να το κατανοήσεις σαν επένδυση, μια που η απόδοσή του είναι πολλαπλάσια του κόστους.

Η διάρκεια του coaching για επιχειρήσεις μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον coach και τους στόχους σου. Μερικοί coaches προσφέρουν βραχυχρόνιο coaching, το οποίο μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες ή μήνες. Άλλοι coaches προσφέρουν μακροχρόνιο coaching για επιχειρήσεις, το οποίο μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Το δια ταύτα όμως είναι πως η διάρκεια εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα και τη δουλειά που εσύ θα κάνεις.

Συνήθη Λάθη Που Γίνονται Από Επιχειρήσεις Που Προσλαμβάνουν Coaches

Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις όταν προσλαμβάνουν coaches. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

01. Μη καθορισμός του αποτελέσματος

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι ότι δεν καθορίζουν το αποτέλεσμα. Όταν προσλαμβάνεις έναν coach, πρέπει να γνωρίζεις τι θέλεις να πετύχεις. Διαφορετικά, δεν θα μπορείς να μετρήσεις την επιτυχία των coaching συνεδριών σας.

Επιπλέον, ο μη καθορισμός του αποτελέσματος μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και στις δύο πλευρές. Ο coach δεν θα ξέρει τι θες να πετύχεις και δεν θα ξέρετε αν κάνετε πρόοδο. Φυσικά, ο σωστός coach θα επιμείνει στο να τεθεί σαφής στόχος.

02. Πρόσληψη του λάθος Business coach

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να προσλαμβάνουν το λάθος άτομο. Όταν προσλαμβάνεις έναν coach, πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι κατάλληλος για την επιχείρησή σου. Διαφορετικά, οι συνεδρίες coaching μπορεί να μην είναι πρακτικές.

Επιπλέον, η πρόσληψη του λάθος coach μπορεί να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα. 

Φρόντισε να κάνεις έρευνα και να προσλάβεις κάποιον που είναι κατάλληλος για την επιχείρησή σου.

03. Μη παρακολούθηση αποτελεσμάτων

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι ότι δεν παρακολουθούν τα αποτελέσματα. Όταν εργάζεσαι με έναν coach, πρέπει να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Διαφορετικά, δεν θα μπορείς να δείς εάν οι συνεδρίες coaching λειτουργούν.

Επιπλέον, η μη παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και στις δύο πλευρές. Ο coach δεν θα ξέρει αν σημειώνεις πρόοδο και δεν θα ξέρεις αν οι συνεδρίες coaching λειτουργούν.

Φρόντισε να παρακολουθείς την πρόοδό σου όταν εργάζεσαι με έναν coach. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να διασφαλίσεις πως οι συνεδρίες coaching είναι επιτυχείς.

Πώς Να Προετοιμαστείς Για Το Coaching Επιχειρήσεων;

Για να είσαι πιο δεκτικός στην αλλαγή, πρέπει να έχεις κατά νου τα ακόλουθα βήματα. Εάν είσαι έτοιμοι να επενδύσις χρόνο και χρήμα στο coaching, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.

Θυμήσου να είσαι ξεκάθαρος για τους στόχους σου, ανοιχτόμυαλος και πρόθυμος να εργαστείς σκληρά. Με αυτά τα κατα νου, είσαι στο σωστό δρόμο.

 • Να γνωρίζεις ότι πρέπει να αλλάξεις. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο εκκίνησης για κάθε coaching ταξίδι.
 • Να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με το τι θες να πετύχεις μέσω του coaching. Ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι στόχοι σου; Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από την επιθυμία να αυξηθούν οι πωλήσεις κατά 20% έως η βελτίωση της παραγωγικότητας της ομάδας κατά 30%.
 • Δεσμεύσου στη διαδικασία. Αυτό σημαίνει να είσαι ανοιχτόμυαλος και δεκτικός σε σχόλια. Είναι επίσης σημαντικό να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για να κάνεις αλλαγές.
 • Να είσαι έτοιμος να επενδύσεις χρόνο και χρήμα στο coaching. Το coaching δεν είναι μια γρήγορη λύση. Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση που θα αποδώσει αν αφοσιωθείς στη διαδικασία.

Το Σωστό Coaching Επιχειρήσεων Για Εσένα

Η πρόσληψη υπηρεσιών coaching για επιχειρήσεις είναι μια εξαιρετική ιδέα εάν θες να βελτιώσεις την επιχείρηση και τα άτομα σε αυτή.

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να επιτύχεις τους στόχους σου και να βελτιώσεις τα αποτελέσματα. Απέφυγε κοινά λάθη, όπως το να μην ορίζεις το αποτέλεσμα ή να προσλαμβάνις το λάθος άτομο. Αντίθετα, εστίασε στην εύρεση του κατάλληλου coach. Με τον κατάλληλο coach, μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις.

Εάν θες να ξεκινήσετε μια πρακτική και δομημένη διαδικασία για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και εσένα, επικοινώνησε μαζί μας και θα ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σου.

Πώς Θα Ξεκινήσω Με Το Business Coaching;

Κλείστε μία διερευνητική συζήτηση 30 λεπτών (δεν υπάρχει χρέωση).

Συχνές ερωτήσεις για το Business Coaching

Λειτουργεί πραγματικά το coaching για επιχειρήσεις;

Πολλά στοιχεία υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη ενός επιχειρηματικού coach λειτουργεί για μια επιχείρηση. Πριν από μερικά χρόνια, το Forbes διεξήγαγε μια έρευνα που έδειξε ότι το 85% των εταιρειών ανέφεραν αύξηση στα οικονομικά τους αποτελέσματα. Αυτή η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την επένδυσή τους σε υπηρεσίες business coaching.
Κατά συνέπεια, οι ηγέτες και τα στελέχη των επιχειρήσεων ανέφεραν ότι βελτίωσαν κατά πολύ τις ικανότητες αυτογνωσίας τους, παράλληλα με περισσότερα soft skills. Όπως αναφέραμε, η βελτίωση των ανθρώπων είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις, καθώς οι άνθρωποι θα βελτιώσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις δομές και τις ιδέες και θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος μιας επιχείρησης.

Πώς με βοηθά ένας coach επιχειρήσεων;

Είναι ο συνεργάτης σας στην πορεία σας για να αποκτήσετε περισσότερη σαφήνεια και να σχεδιάσετε κατάλληλα για το μέλλον όλων των επαγγελματικών ή προσωπικών θεμάτων σας. Ως τρίτο μέρος, μπορεί να παρατηρήσει από την αναγκαία απόσταση και να κάνει τις διεισδυτικές ερωτήσεις που θα σας πάνε εκεί που θέλετε να πάτε.
Όλη αυτή η δομημένη νοητική και ψυχολογική άσκηση θα επηρεάσει θετικά τα διάφορα τμήματα και τις λειτουργίες της επιχείρησής σας. Θα ανακαλύψετε τους κατάλληλους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις, τις αλλαγές και τη δημιουργικότητα.

Πόσο κοστίζει το coaching για επιχειρήσεις;

Το κόστος για τις υπηρεσίες business coaching ποικίλλει και μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επένδυση. Οι παραλλαγές κόστους εξαρτώνται από το εύρος των συγκεκριμένων υπηρεσιών στο πλαίσιο του coaching. Εξαρτάται από το αν θα υπάρχουν ομάδες που χρειάζονται coaching, στελέχη, διοίκηση και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ή όλα μαζί. Είναι καλύτερο να πάρετε τη δωρεάν συνεδρία ανακάλυψης διάρκειας 30 λεπτών, να συζητήσετε τι μπορεί να κάνει ο coach επιχειρήσεων και στελεχών για εσάς και στη συνέχεια να λάβετε μια κατάλληλη πρόταση.

Ανεξάρτητα από την απόφαση για το εύρος των υπηρεσιών, είναι καλύτερο να δείτε την επένδυση στο coaching για επιχειρήσεις ως τη διαδικασία που θα σας οδηγήσει από εκεί που βρίσκεστε στο σημείο που θέλετε να είστε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το αξιολογήσετε και επίσης να ορίσετε τα κατάλληλα ορόσημα.

Πόσο καιρό πρέπει να συνεργάζομαι με έναν Coach Επιχειρήσεων;

Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και τους στόχους που θέτετε. Όταν πιστεύετε ότι οι στόχοι σας επιτυγχάνονται, μπορείτε είτε να μειώσετε τις συνεδρίες με τον coach είτε να λήξετε συνολικά τη σynergas;ia. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η περίοδος ποικίλλει. Το coaching για επιχειρήσεις δεν είναι ένα «μπάλωμα». Συνήθως χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μπορεί να περιλαμβάνει coaching σε διαφορετικούς ανθρώπους, δομές και βασικά στοιχεία της επιχείρησής σας.

Πόσες συνεδρίες το μήνα χρειάζομαι στο coaching για επιχειρήσεις;

Δύο συνεδρίες ανά μήνα είναι ιδανικές, επομένως εσείς ή η ομάδα σας έχετε το χρόνο να προγραμματίσετε, να εφαρμόσετε και να σκεφτείτε στο μεταξύ. Όπως λέμε στο coaching, “η δουλειά γίνεται στο ενδιάμεσο”. Μία μόνο συνεδρία coaching ανά μήνα είναι συνήθως λιγότερο από το βέλτιστο και περισσότερες από δύο δεν αφήνουν τον χώρο για να εργαστείτε σε πράγματα που ανακαλύπτετε στις συνεδρίες.

Σε τι διαφέρει το Business Coaching από το Consulting;

Ανάλογα με την περίπτωση, ο coach μπορεί να φορέσει το «καπέλο» του συμβούλου εάν συμφωνηθεί. Ο coach ενδέχεται να έχει κάποια τεχνογνωσία που χρειάζεται η επιχείρηση και θέλει να τον προσλάβει για τον ίδιο λόγο που του ανέθεσε και το έργο του Coach. Αυτό είναι κοινώς γνωστό ως blended coaching.

Πώς να ξεκινήσετε με τις υπηρεσίες Coaching της επιχείρησής σας;

Κάντε κράτηση για τη συνεδρία ανακάλυψης αναγκών διάρκειας 30 λεπτών . Είναι δωρεάν αλλά με μεγάλη αξία. Θα συναντηθούμε διαδικτυακά (ή από κοντά) και θα μοιραστούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Περιεχόμενα

Άλλα Άρθρα

Τι είναι το Coaching;

Η μεθοδολογία του coaching είναι αποτελεσματική όταν γίνεται απο...

Τι είναι το τοπικό SEO – Πλήρης οδηγός για το 2023

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, γνωρίζετε πόσο...

Ποιά είναι η σωστή επιχειρηματική στρατηγική ανάπτυξης;

Είχατε την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα και την ξεκινήσατε. Πώς...

Τι είναι το Digital Marketing; Update 2023 – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital...

Φιλοξενία Ιστοσελίδων WordPress

Πώς Λειτουργούν Οι Λύσεις Για Τη Φιλοξενία Ιστοσελίδων; Βρείτε...