Γιατί η Επιχείρησή σου Χρειάζεται High Performance Coaching;

ΑρχικήBlogΓιατί η Επιχείρησή σου Χρειάζεται High Performance Coaching;

Γνωρίζατε ότι το 69 τοις εκατό των διευθυντών αισθάνονται άβολα να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους; Για να δημιουργήσετε μια ομάδα υψηλών επιδόσεων, χρειάζεστε coaching υψηλών επιδόσεων (high-performance coaching) που θα βελτιώσει επίσης τις δεξιοτήτων των ατόμων. 

Ωστόσο, πώς θα ξεπεράσετε το γεγονός ότι πολλοί διευθυντές δεν αισθάνονται άνετα να μιλούν με τους υπαλλήλους ή να παρέχουν σχόλια (feedback) σε μια εργασία; Η αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης απαιτεί την εξοικείωση με αυτές τις δεξιότητες. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το coaching υψηλών επιδόσεων και πώς να βοηθήσετε τους διευθυντές σας να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητές τους. 

Τι είναι το High Performance coaching; 

Η εφαρμογή μιας στρατηγικής για high-performance coaching μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ομάδα που θα αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Το high-performance coaching είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των εργαζομένων σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νέους αλλά και από έμπειρους διευθυντές. 

Με αυτήν τη στρατηγική, οι διευθυντές σας χρησιμοποιούν ολοκληρωμένες δράσεις που βοηθούν στην παρακίνηση, την ανάπτυξη και τη μέτρηση της απόδοσης όλων των μελών της ομάδας σας. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στρατηγική για να υποστηρίξετε τους στόχους της ομάδας. 

Ποια είναι τα Τέσσερα Στάδια της Διαχείρισης Απόδοσης; 

high-performance coaching για τη νίκη
Το performance management χρειάζεται σωστή οργάνωση!

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι διευθυντές μπορούν να εφαρμόσουν γρήγορα τη διαχείριση υψηλής απόδοσης είναι ότι είναι μια καλά καθορισμένη διαδικασία. Αυτό το στυλ διαχείρισης μπορεί να αναλυθεί σε τέσσερα στάδια. 

Πρώτο στάδιο: Προγραμματισμός

Το πρώτο σας στάδιο είναι ο προγραμματισμός. Το πόσο συχνά θα το κάνετε αυτό θα εξαρτηθεί από την επιχείρησή σας. Ιστορικά, ο προγραμματισμός γινόταν μόνο μία φορά το χρόνο κατά τις αξιολογήσεις απόδοσης.

Ωστόσο, με την ταχεία εξέλιξη των διαφορετικών βιομηχανιών, τα τριμηνιαία σχέδια και αναθεωρήσεις είναι συχνά πιο ωφέλιμα. Θα κάνετε πολλά πράγματα κατά το στάδιο του σχεδιασμού της διαχείρισης απόδοσης. 

Πρώτον, πρέπει να συνεργαστείτε με τον/την υπάλληλο σας για να θέσετε SMART στόχους. Αυτoί θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το σχέδιο προσωπικής ανάπτυξης που θα δημιουργήσετε μαζί τους. Επιπλέον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της τρέχουσας και των επόμενων αναθεωρήσεων. 

Τέλος, κατά τη διάρκεια του σταδίου προγραμματισμού, ίσως να θέλετε να αναθεωρήσετε τον ρόλο που αναλαμβάνει ο υπάλληλος σας και τις απαιτήσεις εργασίας που έχει αυτός ο ρόλος. Εάν χρειάζεται, αφιερώστε χρόνο για να επικαιροποιήσετε τον εργασιακό τους ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ή για να τον επικοινωνήσετε καλύτερα.

Στάδιο δεύτερο: Δράση

Το επόμενο βήμα στον κύκλο διαχείρισης υψηλής απόδοσης είναι η δράση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο/η υπάλληλος σας θα εργαστεί για την επίτευξη των στόχων σας που τέθηκαν στο στάδιο του σχεδιασμού. Επιπλέον, θα εργαστεί για τους προσωπικούς στόχους που έχετε καθορίσει. 

Ουσιαστικά, αυτό είναι το στάδιο όπου η ομάδα σας εργάζεται για την εκτέλεση του ρόλου της. 

Στάδιο Τρίτο: Καταγραφή

Το τρίτο στάδιο πρέπει να συμβαίνει ταυτόχρονα με το δεύτερο στάδιο. Ενώ το δεύτερο στάδιο καθορίζει την ευθύνη του υπαλλήλου σας, το τρίτο στάδιο αφορά την ευθύνη σας απέναντι στο μέλος της ομάδας σας. 

Οι διευθυντές που περιμένουν μέχρι την επόμενη αναθεώρηση για να ελέγξουν με τους υπαλλήλους τους στόχους τους, προετοιμάζουν τους πάντες για αποτυχία. Θα πρέπει να ελέγξετε εάν τα μέλη της ομάδας σας χρειάζονται ενδεχόμενη καθοδήγηση σχετικά με προσωπικά τους θέματα (κάτι που εμπίπτει στο life coaching) ή άλλη βοήθεια για την επίτευξη των στόχων τους. 

Η δουλειά σας εδώ είναι να διασφαλίσετε ότι βελτιστοποιείτε τα μέλη της ομάδας σας με στόχο την επιτυχία. Αυτό περιλαμβάνει παρακολούθηση της προόδου, βοήθεια για την υπέρβαση εμποδίων, παροχή τακτικών σχολίων και καθοδήγηση. 

Στάδιο Τέταρτο: Αναθεώρηση

Το τέταρτο στάδιο είναι η αναθεώρηση. Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης, θα συζητήσετε τους στόχους που τέθηκαν στο στάδιο του σχεδιασμού και εάν επιτεύχθηκαν ή όχι. 

Γιορτάστε τα επιτεύγματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και προσδιορίστε τι έχει μάθει ο/η υπάλληλος σας μεταξύ των σταδίων σχεδιασμού και αναθεώρησης. 

Η ανασκόπηση είναι μια εξαιρετική στιγμή για να συζητήσετε περαιτέρω στόχους σταδιοδρομίας με τον/την υπάλληλο σας. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό για την επόμενη αξιολόγηση απόδοσης. 

Ποιες Δεξιότητες και Ποιότητες είναι Σημαντικές για τη Διαχείριση Απόδοσης; 

high performance coaching δεξιότητες
Οργανώστε τα skills σας σωστά.

Ως διευθυντής, πρέπει να έχετε συγκεκριμένες δεξιότητες και ιδιότητες για αποτελεσματική διαχείριση της απόδοσης. Οι παρακάτω δεξιότητες και ιδιότητες θα σας βοηθήσουν να ωθήσετε την ομάδα σας στην επιτυχία. 

Επικοινωνία

Η επικοινωνία δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Θα ήταν καλύτερο να είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε στην ομάδα σας και να τους ακούσετε. Η ενεργητική ακρόαση (active listening) είναι απαραίτητη για τους διευθυντές. 

Χρειάζεστε την ικανότητα να συμμετέχετε με καλή γραπτή και προφορική επικοινωνία. Αυτή η ικανότητα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλές εργασιακές σχέσεις με τους υπαλλήλους σας. 

Ωστόσο, πώς δημιουργείτε ένα περιβάλλον που κάνει την ανοιχτή επικοινωνία προτεραιότητα; Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. 

Πρώτον, καθιερώστε μια πολιτική ανοιχτών θυρών. «Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή», πόσοι διευθυντές σας το είπαν αυτό και το εννοούσαν πραγματικά; 

Παρόλο που ακούγεται “κάπως”, οι υπάλληλοί σας πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να έρθουν σε εσάς για να συζητήσουν θέματα και ανησυχίες. Το να το λέει κάποιος πως είναι ανοικτός σε συζήτηση είναι ένα θέμα. Το να το εννοεί πραγματικά με στόχο την βοήθεια στους άλλους είναι άλλο. Πρέπει να διασφαλίσεε ότι οι υπάλληλοί σας αισθάνονται ότι μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την πολιτική σας. 

Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών. Αυτό θα ωφελήσει την εταιρεία σας με διάφορους τρόπους. Θα βοηθήσει επίσης στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι εργαζόμενοι θα μάθουν να αισθάνονται άνετα όταν σας πλησιάζουν. 

Τέλος, εμπλέξτε τους υπαλλήλους σας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσελκύσετε υπαλλήλους και ένας από τους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με τη συμμετοχή τους. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας αφού οι υπάλληλοί σας θα αισθάνονται ότι θέλετε πραγματικά να ακούσετε τη γνώμη τους και τις ιδέες τους. 

Ο Καθορισμός του Στόχου

Για το high-performance coaching, χρειάζεστε την ικανότητα να θέσετε στόχους. Επιπλέον, αυτοί οι στόχοι πρέπει να είναι ΕΞΥΠΝΟΙ. Δεν θα δείτε την πρόοδο που χρειάζεστε εάν τεθούν κακοί στόχοι. 

Υπάρχουν δύο δεξιότητες που χρειάζεστε για να βοηθήσετε στον καθορισμό στόχων. Το πρώτο είναι η ικανότητα αποσαφήνισης των προσδοκιών. Όταν ξεκαθαρίσετε τι περιμένετε, μπορείτε να προχωρήσετε από εκεί για να θέσετε τους στόχους που απαιτούνται για να ανταποκριθεί κάποιος στις προσδοκίες σας. 

Το δεύτερο είναι η ικανότητα καθορισμού ρεαλιστικών προτύπων και στόχων. Ως διευθυντής, χρειάζεστε την ικανότητα να αποφασίζετε τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι. Οι στόχοι που είναι απρόσιτοι προετοιμάζουν τον/την υπάλληλο σας για αποτυχία. 

Όταν προετοιμάζετε σωστά τον/την υπάλληλο σας για επιτυχία, ρυθμίζετε την εταιρεία σας για επιτυχία. 

Η Ικανότητα Μέτρησης της Απόδοσης των Εργαζομένων

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η μέτρηση της απόδοσης των εργαζομένων είναι πιο δύσκολη από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι. Τα μέτρα που χρησιμοποιούνται δεν είναι πάντα ποσοτικά, και εκεί είναι που γίνεται πρόκληση. 

Ωστόσο, η δυνατότητα μέτρησης της απόδοσης των εργαζομένων σε πολλαπλά επίπεδα είναι επιτακτική για το στάδιο παρακολούθησης και επανεξέτασης. 

Παροχή Σχολίων

Δεν είναι πολλοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκουν ευχάτιστες τις αξιολογήσεις απόδοσης. Μερικοί υπάλληλοι συζητούν ακόμη και για κλάματα μετά από αξιολογήσεις. Το πώς διεξάγετε και το πως αποδίδετε τις αξιολογήσεις έχει σημασία.

Είναι η διαφορά μεταξύ μιας αποτελεσματικής αξιολόγησης απόδοσης και μιας απλής (μη εποικοδομητικής) κριτικής που απλώς αποθαρρύνει τον υπάλληλο σας. Ένα σημαντικό μέρος της κριτικής είναι η ανατροφοδότηση. 

Η ανατροφοδότηση μπορεί να είναι δύσκολο να δοθεί και ακόμα πιο δύσκολη να ληφθεί. Σε κάποιο βαθμό, η νοοτροπία γύρω από την ανατροφοδότηση πρέπει να αλλάξει και στα δύο άκρα. 

Οι διευθυντές χρειάζονται την ικανότητα να δίνουν ανατροφοδότηση (feedback) εστιασμένη στην ανάπτυξη και πρέπει αυτή να είναι πολύ συγκεκριμένη και εστιασμένη. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι χρειάζονται την ικανότητα να χρησιμοποιούν την ανατροφοδότηση που παρέχεται ως ευκαιρία ανάπτυξης. Αυτό είναι ένα άλλο μέρος όπου η ικανότητα επικοινωνίας είναι επιτακτική. 

Coaching και Ανάπτυξη

Αναφέραμε ότι είναι δική σας δουλειά ως διευθυντής να παρακολουθείτε την πρόοδο του υπαλλήλου σας μεταξύ των αξιολογήσεων. Εάν χρειάζεται, πρέπει επίσης να καθοδηγήσετε και να αναπτύξετε τον υπάλληλο σας. 

Αυτή η ικανότητα μπορεί να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας σας στην επιτυχία. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μάνατζερ που χρησιμοποιούν εκπαίδευση και coaching μαζί βλέπουν  αύξηση της παραγωγικότητας κατά 88%. σε αντίθεση με εκείνους που έλαβαν μόνο εκπαίδευση, όπου οι διευθυντές είδαν μόνο 23 τοις εκατό αύξηση στην παραγωγικότητα. 

Αναγνώριση και Επιβράβευση

Ορισμένα μοντέλα high-performance coaching περιλαμβάνουν την επιβράβευση των εργαζομένων ως το πέμπτο στάδιο μίας αποτελεσματικής διαχείρισης. Θέλετε να συνεχίσετε να χτίζετε την ομάδα σας; Η ικανότητα αναγνώρισης επιτυχιών και επιτευγμάτων είναι επιτακτική. 

Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό σε πολλά επίπεδα. Πρώτον, θα πρέπει να αναγνωρίσετε τους υπαλλήλους σε επίσημο επίπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει με βραβεία. 

Δεν σημαίνει πως κάθε επιτυχία πρέπει να συνοδεύεται από ένα βραβείο, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε μια καλή δουλειά. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τεχνικές άτυπης αναγνώρισης. 

Οι άτυπες τεχνικές αναγνώρισης μπορεί να περιλαμβάνουν προφορική επιβεβαίωση σε μια συνάντηση ή μια μικρή διατύπωση σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Επιπλέον, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο ένα ευχαριστήριο email ή κάρτα. 

Πώς Δημιουργείτε ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διαχείρισης Απόδοσης; 

high performance coaching και στόχοι
Σωστή ομάδα και σωστή οργάνωση.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που εμπλέκονται όταν εργάζεστε για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος performance coaching. Ωστόσο, όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε αυτό το σύστημα, χρειάζεστε τη δυνατότητα να κάνετε καλά τα ακόλουθα πράγματα. 

Θέστε Στόχους

Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο συζητώντας ήδη για τον καθορισμό στόχων, οι οποίοι θα σας υποδείξουν πόσο σημαντική είναι αυτή η δεξιότητα. Ωστόσο, η ικανότητα να βοηθάτε στον καθορισμό στόχων ως μέρος της διαχείρισης υψηλών επιδόσεων υπερβαίνει απλώς τον καθορισμό στόχων για τον υπάλληλο σας.

Θέλετε ο υπάλληλος σας να είναι μέρος της διαδικασίας για αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης. Μαζί χρειάζεστε την ικανότητα να θέτετε στόχους που είναι κατανοητοί και ουσιαστικοί. 

Για να θέσετε απτούς στόχους μαζί, είναι σημαντικό να μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα. Πρώτον, χρειάζεστε την ικανότητα να επικοινωνείτε τους στόχους, τις προκλήσεις και την κατεύθυνση της εταιρείας στον υπάλληλο σας. 

Αυτό θα βοηθήσει να θέσουν στόχους που ευθυγραμμίζονται με την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεστε ως εταιρεία. Οπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, οι εργαζόμενοι μπορούν να εργαστούν για να δημιουργήσουν τους δικούς τους στόχους με την καθοδήγησή σας. 

Αυτό τους τοποθετεί στη θέση του οδηγού και δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι επενδύουν στους στόχους τους. Τελικά, θα δείτε αυξημένη επιτυχία των εργαζομένων όταν επιτρέψετε στα μέλη της ομάδας σας να θέτουν ουσιαστικούς στόχους. 

Διαφανής Επικοινωνία και Συνεργασία

Το να είσαι στο σκοτάδι είναι δύσκολο ως υπάλληλος και μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση. Είναι σημαντικό να υιοθετήσετε τη διαφάνεια με τους υπαλλήλους σας. 

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας δυσκολεύεται, μιλήστε με τους υπαλλήλους σας σχετικά. Μιλήστε για το πώς μπορείτε να εργαστείτε μαζί για να βελτιώσετε τα πράγματα και ενημερώστε τους πού είναι ρεαλιστικά τα πράγματα. 

Ένα άλλο μέρος όπου αυτό είναι σημαντικό είναι στο στάδιο παρακολούθησης και αναθεώρησης της διαχείρισης απόδοσης. Εάν δεν το πείτε στους υπαλλήλους σας, υπάρχει πρόβλημα. δεν ξέρουν να αλλάξουν αυτό που κάνουν. 

Εάν φτάσει το σημείο όπου η δουλειά τους κινδυνεύει για κάτι για το οποίο δεν έχετε μιλήσει ποτέ μαζί τους, δεν ασκείτε αποτελεσματικό performance coaching. 

Ανάπτυξη Εργαζομένων

Περίπου το 63 τοις εκατό των εργαζομένων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους το 2021 αναφέρουν ότι μέρος της αιτίας ήταν ότι δεν υπήρχε χώρος για πρόοδο. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θέλουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται. 

Για αποτελεσματική διαχείριση της απόδοσης, πρέπει να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τους υπαλλήλους σας. Θα βοηθήσει τους υπαλλήλους σας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κύκλο εργασιών. 

Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή εκπαίδευσης ή καθοδήγησης one-on-one. Η διασφάλιση ότι δίνετε στους υπαλλήλους αυτές τις ευκαιρίες είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας. 

Αναγνώριση των Εργαζομένων

Αγγίξαμε την αναγνώριση λίγο παραπάνω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί πόσο σημαντικός είναι ο έπαινος. Από τους υπαλλήλους που εγκατέλειψαν τις δουλειές τους το 2021, περίπου το 57 τοις εκατό είπε ότι ήταν επειδή εισέπρατταν ασέβεια εντός της εργασίας τους. 

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αισθάνονται έτσι για διάφορους λόγους. Ίσως είναι ο τρόπος με τον οποίο τους μιλάνε οι πελάτες ή οι εργοδότες τους και αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Ωστόσο, μπορείτε να βοηθήσετε τους υπαλλήλους να αισθάνονται σεβασμό και εκτίμηση παρέχοντας αναγνώριση. Μάθετε τι είδους αναγνώριση εκτιμούν οι υπάλληλοί σας και δώστε τους αυτή την αναγνώριση όταν τα πάνε καλά. 

Αυτό θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τους στόχους τους και να συνεχίσουν να βελτιώνονται—οι υπάλληλοι που αισθάνονται ότι εκτιμούνται παραμένουν και εργάζονται για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην εταιρεία που τους εκτιμά. 

Πώς Φαίνεται το Αναποτελεσματικό Performance coaching; 

Αλλάξτε για να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Για να κατανοήσετε πλήρως πώς φαίνεται η αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης, πρέπει να κατανοήσετε πώς μοιάζει η αναποτελεσματική διαχείριση. Σε κάποιο βαθμό, πιθανότατα έχετε ξαναδεί κάποια από αυτά τα πράγματα. 

Συστήματα που δεν είναι ακριβή ή δίκαια

Περίπου το 77 τοις εκατό των ειδικών στο ανθρώπινο δυναμικό λέει ότι οι ετήσιες αξιολογήσεις δεν είναι ακριβείς αναπαραστάσεις της εργασίας ενός εργαζομένου. Ωστόσο, οι εταιρείες συνεχίζουν να επιμένουν στο κουρασμένο μοντέλο να κάνουν μόνο αξιολογήσεις απόδοσης μία φορά το χρόνο. 

Αυτό είναι ένα παράδειγμα ενός συστήματος που δεν είναι ακριβές ή δίκαιο. Όταν περιμένετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα μέχρι εκείνη τη φορά το χρόνο, δεν δίνετε στους υπαλλήλους σας την ευκαιρία να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται. 

Θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα συστήματα που εγκαθιστάτε είναι ακριβή και δίκαια.

Κάνοντας το ελάχιστο δυνατό

Είναι δύσκολο να είσαι μάνατζερ. Ωστόσο, εάν καταβάλετε ελάχιστη προσπάθεια, δεν θα έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απόδοσης. 

Οι υπάλληλοι μπορούν να καταλάβουν πότε δεν νοιάζεστε και απλώς τσεκάρετε “κουτάκια” από τη λίστα σας. Οι διευθυντές που είναι παθητικοί και αδιαφορούν θα δημιουργήσουν τελικά παθητικούς υπαλλήλους που δεν τους νοιάζει. Η υγεία της ομάδας σας ξεκινά από την ηγετική ομάδα. 

Γιατί είναι Σημαντικό ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Performance coaching; 

Η αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ομάδες υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, η σημασία της διαχείρισης απόδοσης υπερβαίνει το προφανές. 

Τα διάφορα οφέλη της αποτελεσματικής διαχείρισης απόδοσης δείχνουν πόσο σημαντική είναι. 

Προσδιορισμός Αναγκών Εκπαίδευσης

Μέρος του μοντέλου διαχείρισης απόδοσης απαιτεί από τους διευθυντές σας να παρακολουθούν την πρόοδο των μελών της ομάδας. Εξαιτίας αυτού, είναι συνεχώς σε θέση να αξιολογούν τις δεξιότητες των εργαζομένων. 

Με τη διαχείριση απόδοσης, δεν χρειάζεται να περιμένετε και δεν πρέπει να περιμένετε μέχρι την ακόλουθη αναθεώρηση για να συζητήσετε δεξιότητες που χρειάζονται βελτίωση. Θα πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για coaching και εκπαίδευση μεταξύ των αξιολογήσεων. 

Έτσι, επειδή παρακολουθείτε και αξιολογείτε συνεχώς την απόδοση, μπορείτε να προσδιορίσετε έγκαιρα τις εκπαιδευτικές ανάγκες και να τις αντιμετωπίσετε γρήγορα. 

Ενισχύστε το Ηθικό της Ομάδας

Όταν δεν έχετε ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απόδοσης, μπορεί να οδηγήσει σε άγχος. Οι εργαζόμενοι αφιερώνουν πολύ χρόνο ανησυχώντας αν κάνουν κάτι λάθος και αγχώνονται για την επόμενη ετήσια αναθεώρησή τους. 

Ωστόσο, η διαχείριση της απόδοσης, είναι μια συνεχής συζήτηση. Αυτό μειώνει το άγχος του αγνώστου και για μερικούς υπαλλήλους, μπορεί να αλλάξει την οπτική τους για την ανατροφοδότηση. 

Επιπλέον, με τη διαχείριση της απόδοσης, ανταμείβετε τους υπαλλήλους σας για τις επιτυχίες τους – στους ανθρώπους αρέσει να τους αναγνωρίζουν όταν έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. 

Αυτή η αναγνώριση και το μειωμένο άγχος μπορούν να ενισχύσουν το ηθικό της ομάδας σας. 

Καθορισμός Διαδρομών Καριέρας (Career Paths)

Έχετε μέλλον με την τωρινή σας εταιρεία; Πως μοιάζει; Υπάρχει χώρος για ανάπτυξη; 

Οι εργαζόμενοι θέλουν να αναπτυχθούν, να μάθουν και να επεκταθούν. Όταν αισθάνονται ότι δεν υπάρχει τρόπος να προχωρήσουν σε μια εταιρεία, αρχίζουν να αναζητούν άλλες εναλλακτικές. 

Οι συχνές αξιολογήσεις σάς επιτρέπουν να μιλάτε με την ομάδα σας και να τη γνωρίζετε. Θα μάθετε για τους επαγγελματικούς τους στόχους και πού βλέπουν τον εαυτό τους στο μέλλον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Αυτό σας επιτρέπει να συνεργαστείτε με τον/την υπάλληλο σας για να καθορίσετε την επαγγελματική τους πορεία. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους για να θέσετε στόχους που θα τους βοηθήσουν να εργαστούν προς το μέλλον που θέλουν. 

Ο καθορισμός μιας επαγγελματικής πορείας και η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κύκλου εργασιών. 

Οργανώστε τις Συναντήσεις

Πόσο συχνά μιλάτε με τα μέλη της ομάδας σας; Μοιράζεστε σχέδια και έργα μαζί τους; 

Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις έχουν σημασία εάν θέλετε να εφαρμόσετε αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης. Όταν έχετε αυτές τις απαντήσεις, μπορείτε να προσδιορίσετε τις επερχόμενες ανάγκες. 

Οι υπάλληλοί σας μπορούν να σας ενημερώσουν εάν δυσκολεύονται με τον φόρτο εργασίας τους ή αν μπορούν να αναλάβουν περισσότερα. Αυτό θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε να προσλάβετε εάν χρειαστεί και θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι υπάλληλοί σας δεν θα καούν από την υπερβολική εργασία. 

Αναγνωρίστε τους Υπαλλήλους που Αξίζουν Προαγωγές, Αυξήσεις και Μεταθέσεις

Πώς καθορίζετε τις προαγωγές, τις αυξήσεις και τις μεταγραφές; Κατά την εφαρμογή αποτελεσματικής διαχείρισης απόδοσης, γίνεται ευκολότερο να προσδιοριστεί τι αξίζουν οι εργαζόμενοι. 

Βλέπετε από πρώτο χέρι την πρωτοβουλία που παίρνουν τα μέλη της ομάδας σας. Επιπλέον, γνωρίζετε τους επαγγελματικούς στόχους της ομάδας σας και μπορείτε να προσδιορίσετε αν αυτό είναι κάτι που θα τη βοηθήσει να φτάσει εκεί. 

Δημιουργήστε Περισσότερους Ανεξάρτητους Υπαλλήλους

Πόσος χρόνος αφιερώνεται για να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοί σας ολοκληρώνουν εργασίες; Θα θέλατε ποτέ οι υπάλληλοί σας να ήταν πιο ανεξάρτητοι και να αναλάμβαναν πρωτοβουλία; 

Με τη διαχείριση υψηλής απόδοσης, μπορείτε να δείτε τη διαφορά. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τους στόχους της εταιρείας και έχουν τους δικούς τους στόχους προς επίτευξη. 

Επειδή γνωρίζουν το σχέδιο, μπορούν να είναι πιο ανεξάρτητοι και να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο ως διευθυντής.

Μειώστε τον Κύκλο Εργασιών

Η πρόσληψη νέων υπαλλήλων απαιτεί χρόνο και χρήμα. Ωστόσο, η ύπαρξη του σωστού συστήματος διαχείρισης απόδοσης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα επειδή μειώνετε τον κύκλο εργασιών των εργαζομένων. 

Περίπου το 85 τοις εκατό των εργαζομένων κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους όταν αισθάνονται ότι λαμβάνουν άδικο έλεγχο απόδοσης. Οι αξιολογήσεις απόδοσης έχουν σημασία και, εάν χρησιμοποιείτε αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα συστήματα που είναι δίκαια και ακριβή. 

Επιπλέον, τα άλλα οφέλη του αποτελεσματικού peformance coaching βοηθούν στη δημιουργία ενός χώρου όπου οι εργαζόμενοι θέλουν να παραμείνουν. Αυτό σας βοηθά να κολλήσετε στους υπαλλήλους που ήδη προσφέρουν αξία στην εταιρεία σας. 

Αυξημένη Δέσμευση Εργαζομένων

Πόσο αφοσιωμένοι είναι οι υπάλληλοί σας; Επενδύονται στους στόχους τους; 

Όταν βάζετε στόχους για τον υπάλληλο σας, συχνά δεν ασχολείται. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να μην πετύχουν τους στόχους τους. Εάν οι υπάλληλοί σας δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους, η εταιρεία σας υποφέρει και αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους της εταιρείας. 

Μπορείτε να αυξήσετε τη δέσμευση κάνοντας τους υπαλλήλους σας μέρος της διαδικασίας. Η αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης δίνει στα μέλη της ομάδας σας την ευκαιρία να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του καθορισμού των δικών τους στόχων. 

Αυτό αυξάνει το buy-in των εργαζομένων και τα μέλη της ομάδας σας είναι πιο αφοσιωμένα.  

Οι Εργαζόμενοι Γνωρίζουν τι Αναμένεται

Γνωρίζετε τι αναμένεται από εσάς στον εργασιακό σας χώρο; Σύμφωνα με έρευνα της Gallup, μόνο το 50 τοις εκατό των εργαζομένων γνωρίζει τι πραγματικά αναμένεται από αυτούς στην εργασία τους. 

Με την αποτελεσματική διαχείριση απόδοσης, δημιουργείτε ένα σχέδιο με τον/την υπάλληλο σας. Εξαιτίας αυτού, ξέρουν τι αναμένεται από αυτούς. 

Δείτε την Επιχείρησή σας να Αναπτύσσεται

Το high-performance coaching έχει πολλά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους και την επιχείρησή σας να επιτύχουν. Αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για έμπειρους και νέους διευθυντές για εφαρμογή. 

Είστε έτοιμοι να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε ως διευθυντής; Το business coaching μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Προγραμματίστε μια συνεδρία διερεύνησης αναγκών σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τις business coaching υπηρεσίες μας. 

Διαβάστε επίσης: Διαφήμιση Στη Google Με Google Ads.

Περιεχόμενα

Άλλα Άρθρα

Τι είναι το Coaching;

Η μεθοδολογία του coaching είναι αποτελεσματική όταν γίνεται απο...

Τι είναι το τοπικό SEO – Πλήρης οδηγός για το 2023

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, γνωρίζετε πόσο...

Ποιά είναι η σωστή επιχειρηματική στρατηγική ανάπτυξης;

Είχατε την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα και την ξεκινήσατε. Πώς...

Τι είναι το Digital Marketing; Update 2023 – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Όσα πρέπει να ξέρεις για το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital...

Φιλοξενία Ιστοσελίδων WordPress

Πώς Λειτουργούν Οι Λύσεις Για Τη Φιλοξενία Ιστοσελίδων; Βρείτε...